Οι κορασίδες του Ικάρου Καλλιθέας πρωταθλήτριες Ελλάδας στα Γρεβενά - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

1.7.13

Οι κορασίδες του Ικάρου Καλλιθέας πρωταθλήτριες Ελλάδας στα Γρεβενά



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  ΓΡΕΒΕΝΑ
Αήττητο πρωτάθλημα από τον Ίκαρο Καλλιθέας 
Δίκαια πρωταθλήτριες Ελλάδας οι κορασίδες του Ικάρου 
Πτήση αψεγάδιαστη για τις κορασίδες του Ικάρου Καλλιθέας που νίκησαν εύκολα και τον Άρη Θεσσαλονίκης  80-56  και ολοκλήρωσαν αήττητες (5/5)  πρωταθλήτριες το 24ο πανελλήνιο κορασίδων στα Γρεβενά . Χωρίς άγχος οι πρωταθλήτριες από το Σάββατο,  έβλεπαν σαν …βαρέλι το καλάθι και με ομοβροντία τρίποντων (σύνολο 15 ρεκόρ όλων των εποχών) με την ¨Εφη Σώμου να πετυχαίνει έξι , την Κολλάτου τέσσερα , την Θεοδώρου και την Μάλαμα από δύο και την Στεφάνου ένα δεν είχαν προβλήματα !
Mvp η Ευγενία Κολλάτου 
Για τέταρτη φορά στην ιστορία τους (ισοφάρισαν το ρεκόρ της Καλαμαριάς και του ΔΑΣΑΛ) και για δεύτερη συνεχόμενη (όπως και πέρυσι στον Βόλο)  οι κορασίδες  του Ικάρου πήραν τον τίτλο και είναι η μοναδική ομάδα κορασίδων  της ΕΣΚΑΝΑ που πήρε πανελλήνιο πρωτάθλημα δύο συνεχόμενες χρονιές  . Μοναδική άλλη ομάδα της Ένωσης που κατέκτησε  το πρωτάθλημα Ελλάδας ήταν το 1992 το Π. Φάληρο αλλά πριν ιδρυθεί ακόμη η ¨Ενωση .
Στην καλύτερη πεντάδα εκτός της mvp Ευγενίας Κολάτου (Ίκαρος Καλλιθέας) , ψηφίστηκαν από τους προπονητές οι Αναστασία Τσουκαλά (Άμιλλα Τριπ.), Χρύσα Κιλαζίδου (Άρης ), Ρένια Καρλάφτη (Ηρόδοτος) και Αγγελική Βιτζηλαίου (Γαλάτσι) .
Πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Αναστασία Τσουκαλά της Αμιλλας Τρίπολης 131π..
Η καλύτερη πεντάδα στα Γρεβενά 
ΑΡΗΣ 56
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 80

Δεκάλεπτα: 14-27, 25-52, 38-66, 56-80
Διαιτητές: Κατωτικίδης-Παπανικολάου
ΑΡΗΣ(Τζιότζιος): Κιλαζίδου 13(2), Σολομωνίδου 2, Σικαλίδου 2, Ιγγλέζου 5(1), Κατσιαμούρη 2, Γιαννούσιου 3, Παπαρδέλα 6, Ξανθυνίδου, Χριστάκογλου, Πεχλιβανίδου 15(1), Παπαευαγγέλου 8.
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ(Κόμης): Χατζηβασιλείου 4, Λεμπέση 2, Λέκα 2, Θεοδώρου 11(2), Κολλάτου 17(4), Καραμπάτσου 2, Μάλαμα 8(2), Στεφάνου 15(1), Σώμου 18(6), Σούλτη, Τσελεπίδου 1, Νικολαϊδου