ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΝΙ αγοριών και κοριτσιών 2012-13 - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

6.12.12

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΝΙ αγοριών και κοριτσιών 2012-13

ΑΡΘΡΟ 4ο
 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Κατά την διάρκεια των αγώνων είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του αμυντικού συστήματος ΜΑΝ του ΜΑΝ(κάτω από την σέντρα).

Απαγορεύεται με ποινή να διακοπεί ο αγώνας, κάθε μορφή ζώνης, zone press και παραλλαγή αυτής, καθώς pick n΄ roll και παγίδες.

Κάθε σωματείο, θα διαθέτει γήπεδο εκ περιτροπής γήπεδο, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Όλοι οι αγώνες του ομίλου, κάθε αγωνιστικής θα διεξάγονται σε ένα γήπεδο, κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ (Αγόρια) και κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ (Κορίτσια) με ώρα έναρξης 09:00 Η 09.30.

Το σωματείο στου οποίου το γήπεδο διεξάγεται η αγωνιστική, υποχρεούται για την ύπαρξη του εξοπλισμού της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ(Φύλλο Αγώνα, χρονόμετρο, χρονόμετρο 24΄΄, δείκτες φάουλ, σημαιάκια ομαδικών σφαλμάτων, καθίσματα αλλαγής).

Την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013, ο χρόνος για την εκδήλωση επίθεσης θα είναι τριάντα δευτερόλεπτα (30΄΄). Στα 10 δευτερόλεπτα (10΄΄) θα πρέπει η ομάδα που έχει την μπάλα στην κατοχή της να περάσει την σέντρα.

Το σωματείο στου οποίου το γήπεδο διεξάγεται η αγωνιστική, υποχρεούται για την ύπαρξη του εξοπλισμού της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ(Φύλλο Αγώνα, χρονόμετρο, χρονόμετρο 30΄΄, δείκτες φάουλ, βέλος εναλλασσόμενης κατοχής, σημαιάκια ομαδικών σφαλμάτων, καθίσματα αλλαγής).

Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερις περίοδοι των οκτώ (8) λεπτών.

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των αθλητών για ένα τουλάχιστον οκτάλεπτο.


ΑΡΘΡΟ 5ο : 
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ.

Όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα πρέπει υποχρεωτικά να αγωνίζονται με τουλάχιστον δέκα (10) αθλητές (ο μέγιστος αριθμός 12) που έχουν δελτίο αθλητικής ταυτότητας και υγείας αθλητού της Ε.Ο.Κ. και γεννήθηκαν από 01/ 01/2000 και νεότεροι (ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 01/01/199 και νεότερα).

•Αν μια ομάδα, παρουσιάσει λιγότερους από δέκα αθλητές(έως πέντε) , τότε ο αγώνας Θα διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ θα κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας ΘΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ.

Αναλυτικά στα δύο πρώτα οκτάλεπτα θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί και οι 10 αθλητές σε δύο διαφορετικές πεντάδες. Αν μία ομάδα παρατάξει 10 αθλητές τότε εφόσον η αντίπαλη δηλώσει στο φύλλο αγώνα 12 αθλητές τότε οι δύο τελευταίοι , θα πρέπει απλά να αγωνιστούν αλλά για όσο κρίνει ο προπονητής τους . Αν δηλώσει η μία 11 και η άλλη 12 τότε υποχρεωτικά ο 11ος θα αγωνίζεται ολόκληρο το γ΄ δεκάλεπτο και ο 12ος της αντιπάλου πάλι για όσο κρίνει ο προπονητής του. Αν δηλώσουν και οι δύο ομάδες 12 αθλητές τότε ο 11ος και ο 12ος θα πρέπει να αγωνιστούν οπωσδήποτε στο γ΄ οκτάλεπτο .