EOK | 3on3streetball : Να ρίξουμε μία δυνατή τάπα στη βία - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

20.6.12

EOK | 3on3streetball : Να ρίξουμε μία δυνατή τάπα στη βία

Συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά «3on3 Streetball», το οποίο διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Ελευσίνας, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με την πολύτιμη αρωγή του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας και των Ελληνικών Πετρελαίων, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ. Το τουρνουά, που έχει κεντρικό σύνθημα «Τάπα στη Βία», θα διεξαχθεί στην οδό Κανελλοπούλου, στο πάρκο παραλίας 23-24 Ιουνίου 2012

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γενικός γραμματέας ΕΟΚ): «Θέλουμε να σας αναγγείλουμε ένα αθλητικό γεγονός που γίνεται σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ, τον Δήμο Ελευσίνας, τον Οργανισμό Λιμένων Ελευσίνας και τα Ελληνικά Πετρέλαια και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το τουρνουά αυτό θα είναι το πρώτο πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «3 on 3» Ανδρών και Γυναικών, που θα γίνει 23-26 Αυγούστου μπροστά από το Ζάππειο. Το «3 on 3» γίνεται σταδιακά κάτι ανάλογο με το beach volley και πιθανότατα από το 2016 θα γίνει κι αυτό ολυμπιακό άθλημα».


Μανώλης Παπαμακάριος (πρόεδρος ΠΣΑΚ): «Είναι το πρώτο «3 on 3» που γίνεται σε συνεργασία με την ΕΟΚ και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι το τουρνουά γίνεται με την άνοδο του Πανελευσινιακού στην Α1.Ευχαριστώ όλους τους φορείς που συμβάλλουν με όλα τα μέσα, τους χορηγούς επικοινωνίας και όσους μας βοηθούν να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Θέλουμε να ρίξουμε μία δυνατή τάπα στη βία. Με τη βοήθεια όλων σας, θα τα καταφέρουμε».


Γιώργος Τσουκαλάς (δήμαρχος Ελευσίνας): «Η ομάδα του Πανελευσινιακού εδώ και 6-7 χρόνια κάνει μία εξαιρετική πορεία κι έχει δημιουργήσει υποδομές, αλλά κι ένα κλίμα από ανθρώπους που ασχολούνται μέσα στην πόλη με το μπάσκετ από μεράκι και με αυταπάρνηση. Σήμερα αθλούνται 500-600 παιδιά στις μικρές κατηγορίες της ομάδας. Το τουρνουά που θα γίνει είναι πολύ σημαντικό, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετές εκατοντάδες παιδιών. Θα αλλάξουν όλοι γνώμη για την πόλη της Ελευσίνας και θα δουν πως έχει πολλές ομορφιές και πρωτίστως φιλόξενους ανθρώπους».

Σταύρος Καρπέτας (εκπρόσωπος Ελληνικών Πετρελαίων): «Τα ελληνικά πετρέλαια στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, όπως και τις αθλητικές κινήσεις. Χαιρόμαστε να βλέπουμε ομάδες να μαζεύουν γύρω τους παιδιά. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας, σαν εταιρική κοινωνική ευθύνη».

Ιωάννα Κριεκούκη (πρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας): «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Ελευσίνας, την ΕΟΚ και τον ΠΣΑΚ για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν ένα μπασκετικό τουρνουά στην πόλη μας και ειδικά στο λιμάνι της Ελευσίνας. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της διοργάνωσης. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν κοντά στο άθλημα. Ο οργανισμός μας θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες».

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ και του ΠΣΑΚ κλήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση του ΕΣΑΚΕ για αύξηση του αριθμού Αμερικανών παικτών που μπορεί να αποκτήσει μία ομάδα της Α1 σε έξι.

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης τόνισε: «Δικό τους πρόβλημα αν ψηφίστηκε ή όχι. Δεν το βλέπω να εγκρίνει κάτι τέτοιο η ομοσπονδία. Η ΕΟΚ θα συζητήσει και με τον ΠΣΑΚ. Η θέση της ομοσπονδίας είναι αν ήταν εφικτό να παίζουν μόνο Έλληνες, αλλά υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Με το διάλογο πιστεύω πως θα βρούμε τη λύση. Η ομοσπονδία έχει κάποιες θέσεις και θα το παλέψει μέχρι τέλους. Υπάρχουν παραθυράκια, αλλά εμείς θα τα κλείσουμε».

Ο Μανώλης Παπαμακάριος είπε με τη σειρά του: «Θέλω να συγχαρώ τον κ. Χαλβατζάκη για την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ. Εμείς έχουμε πρωταρχικό στόχο το διάλογο. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως όταν είδαμε πως υπάρχει θέμα με την αλλαγή του αριθμού των ξένων παικτών στην Α1. Με τη συζήτηση και το διάλογο μπορούμε να βρούμε τη λύση. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία γιατί τον τελευταίο καιρό έχουμε καλή συνεργασία και πολλά από τα ζητήματα που υπήρχαν έχουν μπει σε καλό δρόμο. Ελπίζω το ίδιο να γίνει με τον ΕΣΑΚΕ, για να λύσουμε όσα περισσότερα προβλήματα μπορούμε, για το επαγγελματικό και το ερασιτεχνικό μπάσκετ».

Ο β΄’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ, Γιώργος Καλαϊτζής, τόνισε: «Μπασκετικό μυαλό δεν θα έκανε τέτοια πρόταση. Σίγουρα δεν θα θέλει το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Ελπίζω να επικρατήσει η λογική, όχι μόνο της ΕΟΚ και των παικτών, αλλά και του ΕΣΑΚΕ»

www.basket.gr

*Περισσότερες πληροφορίες για τα τουρνουά μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.3on3streetball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: