25 χρόνια από το ορόσημο του ελληνικού μπάσκετ - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

14.6.12

25 χρόνια από το ορόσημο του ελληνικού μπάσκετ


Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια η Εθνική Ελλάδος του μπάσκετ ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης νικώντας στον  τελικό  την  Σοβιετική Ένωση με 103-101 στο ΣΕΦ. 


Μια επιτυχία ορόσημο που καθιέρωσε στην συνείδηση των Ελλήνων και όχι μόνο , το μπάσκετ σαν το άθλημα που ενσαρκώνει την αθάνατη ελληνική ψυχή που αρμόζει στον λαό μας και που τον βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο χαρίζοντάς του χαμόγελα σε δύσκολες στιγμές . 

Ήταν η απαρχή για μια ονειρεμένη πορεία του ελληνικού μπάσκετ που σε αυτά τα 25 χρόνια αποδεικνύει μέρα με τη μέρα  στα  Ευρωπαϊκά κύπελλα ,  σε επίπεδο Εθνικών ομάδων ,  σε κάθε ηλικιακό επίπεδο καθώς και σε ομαδικό επίπεδο σε κάθε διοργάνωση, πόσο μεγάλη,  πόσο  απόλυτη ήταν η έμπνευση των ηρώων του 1987 . 

Δεν θα  ξεχάσουμε ποτέ εκείνες τις μεγάλες στιγμές , εκείνους που έβαλαν στον χάρτη το ελληνικό μπάσκετ εδώ δίπλα στο Ειρήνης και Φιλίας που αποτελεί την φυσική έδρα της Ένωσής μας .

Ο πρόεδρος Γιάννης Παλάτος και το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ τιμούν την 14η Ιουνίου 1987,  γιατί δεν είναι απλά μια επέτειος,  είναι μια υπενθύμιση για συνεχή προσφορά στην αθλούμενη νεολαία του τόπου μας .


Δεν υπάρχουν σχόλια: