Αήττητη , mvp και τρεις της πεντάδας η μικτή ΕΣΚΑΝΑ στην Πρέβεζα - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

8.5.11

Αήττητη , mvp και τρεις της πεντάδας η μικτή ΕΣΚΑΝΑ στην Πρέβεζα


MVP η Τσάβου , Κόλια Εμμανουηλίδου επίσης στην καλύτερη πεντάδα
Η μικτή ΕΣΚΑΝΑ των κοριτσιών είχε κατακτήσει την πρώτη θέση από χθες αλλά σήμερα όπως αναμενόταν δεν συνάντησε προβλήματα για να νικήσει και την μικτή Βορρά 62-37 μετά από μια ακόμη επιβλητική εμφάνιση και να πάρει αήττητη την 1η θέση . Στις ειδικές βραβεύσεις πολυτιμότερη παίκτρια αναδείχθηκε η αθλήτρια του Κρόνου Αγ. Δημ. Δήμητρα Τσάβου ενώ από την μικτή της Ένωσής μας πλασαρίστικαν εκτός της Τσάβου στην καλύτερη πεντάδα η Μελίνα Κόλια των Εσπερίδων και η Κική Εμμανουηλίδου επίσης του Κρόνου. Ακόμη στην πεντάδα ήταν η Ελένη Κυρατζή του Απόλλωνα Πτολεμαίδας (μικτή Βορρά) και η Μαρία Γούλα της ΜΕΝΤ (ΕΚΑΣΘ) . Εν ολίγοις η ΕΣΚΑΝΑ σάρωσε τα πάντα στο 18ο Πανελλήνιου Πρωτάθλημα Ενώσεων και ΤΕ Κορασίδων που ολοκληρώθηκε στην Πρέβεζα και διοργανώθηκε από την ΕΟΚ, τον Δήμο Πρέβεζας και την ΕΣΚΑΒΔΕ . Η ομάδα μας και τα κορίτσια μας αποκόμισε θετικά σχόλια από άπαντες προπονητές , ομοσπονδιακούς και απλούς φιλάθλους . Το πείραμα του να συμμετέχει η μικτή ομάδα των κοριτσιών στο πρωτάθλημα γυναικών σαν ομάδα εκτός συναγωνισμού είχε τεράστια επιτυχία και αναμένεται πλέον να λειτουργήσει όχι πλέον πιλοτικά όπως στην ΕΣΚΑΝΑ αλλά σε όλη την Ελλάδα και στις υπόλοιπες μεγάλες ενώσεις.

Βαθμολογία
1.      ΕΣΚΑΝΑ  281 -166        4-0    8
-------------------------------------------------------------
2.      ΕΣΚΑ      227- 211        3-1     7
3.      ΕΚΑΣΘ     178- 229       1-3     5
4.      Βορράς    200- 231       1-3      5
5.      Νότος      184 -233       1-3     5
Τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής :

ΕΣΚΑΝΑ               62
ΜΙΚΤΗ ΒΟΡΡΑ   37          
Δεκάλεπτα: 21-7, 32-19, 50-30, 62-37 
Διαιτητές: Μίγδος-Ζιώγας
ΕΣΚΑΝΑ(Αράπης): Ξεπαπαδέα, Παυλοπούλου 8, Εμμανουηλίδου 4, Κολάτου 1, Καναβάρου 2, Γαλλιατσάτου, Σιδηροπούλου 4, Οικονομάκη 12, Τσάβου 6, Φασούλα 9, Κόλλια 11, Λουκά 5.
ΜΙΚΤΗ ΒΟΡΡΑ(Παπανικολάου): Κυρατζή 10(2), Ζιώγα 6(2), Δημητρακούδη, Χελιδώνη 3(1), Δημαρχοπούλου 3, Κλείττα, Λογδανίδου 7, Αραμπατζή, Ντάλα 4, Κρανιώτη 4.

ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ   38
ΕΣΚΑ      54
Δεκάλεπτα: 15-20, 21-28, 30-40, 38-54
Διαιτητές: Μίγδος-Ζιώγας
ΜΙΚΤΗ ΝΟΤΟΥ(Δημητρουλάκη): Γούναρη 7, Γιγουρτάκη 7, Σταμάτη, Φραντζεσκάκη, Ασκιανάκη 2, Ζουμπεράκη, Τσουκαλά, Θεοδώρου 2, Λιουδάκη 8, Καμαρινού 2, Λιακοπούλου 7, Καρλάφτη 3.
ΕΣΚΑ(Μοάτσου): Σώμου 3(1), Βουκελάτου 6, Αγκάνη 14, Φάρου 10, Φουράκη 14, Σελίμη 7, Μουδατσάκη. 
Η τελετή λήξης και οι απονομές
Μετά το τέλος και του τελευταίου αγώνα οι πέντε ομάδες παρατάχθηκαν στο γήπεδο. Στην συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας και ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Ευάγγελος Ροπόκης . Η ΕΚΑΣΘ δια του μέλος της επιτροπής πρωταθλημάτων της Μπάμπη Σπυρίδη απένειμε αναμνηστικό για τον Δήμαρχο Πρεβέζης. Η ΕΟΚ απένειμε δια του προέδρου της επιτροπής ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ της Γιάννη Κουτραφούρη, αναμνηστική πλακέτα στο Δήμαρχο Πρεβέζης Χρήστο Μπαϊλη, που παρέλαβε ο αντιδήμαρχος της πόλης Ευάγγελος Ροπόκης. Με την ψήφο των προπονητών αναδείχθηκε η καλύτερη πεντάδα του τουρνουά που αποτελείται από τις Εμμανουηλίδου (ΕΣΚΑΝΑ), Κυρατζή (Μικτή Βορρά), Τσάβου (ΕΣΚΑΝΑ), Γούλα (ΕΚΑΣΘ) και Κόλλια (ΕΣΚΑΝΑ). Την απονομή έκανε το μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΚ  Γιάννης Μακρής. Πολυτιμότερη παίκτρια των αγώνων αναδείχθηκε η Δήμητρα Τσάβου της ΕΣΚΑΝΑ που παρέλαβε το αναμνηστικό της από το μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΚ Γιάννη Αλεξόπουλο. Νικήτρια ομάδα του τουρνουά αναδείχθηκε η ΕΣΚΑΝΑ που παρέλαβε το έπαθλο από τον Κώστα Μίσσα, ενώ σε όλες οι αθλήτριες παραδόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: