Οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος. - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

3.2.11

Οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος.

ΠΡΟΣ : Τα Σωματεία της Ένωσης

ΘΕΜΑ : Οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. στο πλαίσιο της διαρκούς κοινωνικής προσφοράς της, έχει υιοθετήσει συγκεκριμένες δράσεις που αφορούν στη δημιουργία περιβάλλοντος, ελεύθερου καπνού.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την εθελοντική συμμετοχή των Σωματείων – μελών που ανήκουν στη δύναμη της Ένωσης, σε γεγονότα που έχουν άμεση σχέση με την ενημέρωση για τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, αποφάσισε ομόφωνα στην τακτική του συνεδρίαση στις 31 Ιανουαρίου 2011, να συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε προγράμματα ενημέρωσης.

Η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών σας στις δράσεις του Υπουργείου αποτελεί ουσιαστική κοινωνική προσφορά. Ταυτόχρονα συμβάλλει στη διατήρηση του αθλητικού πνεύματος, που ως φιλοσοφία τόσο εμείς ως Ένωση, όσο και εσείς ως Σωματεία-μέλη μας, έχουμε οδηγό μας.

Για το λόγο αυτό, ορίσαμε ως σύνδεσμο με το Υπουργείο Υγείας, τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτρη Καρανικόλα(6979981313), προκειμένου να συντονίσουμε τον τρόπο συμμετοχής μας στο πρόγραμμά του.

Συνημμένα, σας παραθέτουμε και σχετική επιστολή, που είχε στείλει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας κ. Ιωάννης Παλάτος, στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 1106
ΠΕΙΡΑΙΑΣ : 19/11/2009

ΠΡΟΣ : κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υπουργό Υγείας

ΚΟΙΝ/ΣΗ : κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με την ιδιότητά μου είμαι υποχρεωμένος να παρακολουθώ σε πολλά Κλειστά Γυμναστήρια αγώνες Καλαθοσφαίρισης.

Με λύπη μου έχω διαπιστώσει, ότι η μειοψηφία των θεατών παραβιάζει τον αντικαπνιστικό Νόμο, χωρίς να μπορεί η πλειοψηφία να αντιδράσει. Φαίνεται ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν διαθέτει ακόμα τον ελεγκτικό μηχανισμό για την εφαρμογή των Νόμων.

Πιστεύω, ότι στις θέσεις των Υπουργείων προΐστανται άνθρωποι που θα βρουν επιτέλους τον τρόπο, η μειοψηφία να είναι νομοταγής για την Υγεία και ασφάλεια όλων των ανθρώπων που συναθροίζονται σε κλειστούς χώρους.

Με τιμή
ΙΩΑΝΝ. ΠΑΛΑΤΟΣ
Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Υ.Γ. Σε αγώνα Κυπέλλου Ανδρών Εθνικών Κατηγοριών στο Λαύριο, όταν απευθύνθηκα στον επικεφαλής της Αστυνομικής Δύναμης, επειδή μερικοί από τους θεατές κάπνιζαν, με κοιτούσε απορημένος χωρίς να μπορεί να μου απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: