ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

20.2.11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. 1890Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η·         Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) το 2009, μετά από εισήγηση του προέδρου της ΕΣΚΑΝΑ κ. Γιάννη Παλάτου, ήταν πρωτοπόρος στην προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών να πρωτοστατεί το μπάσκετ στην Παγκόσμια Οδική Ασφάλεια.  
·         Η ΕΣΚΑΝΑ με απόφαση του ΔΣ της ονόμασε το έτος 2011 «Έτος Οδικής Ασφάλειας».
·         Το τμήμα των υποδομών basket του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. που πάντοτε πρωτοπορεί μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, συμμετέχοντας σε αυτή την προσπάθεια της Ένωσης,

προσκάλεσε
το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας 'Πάνος Μυλωνάς'
να παρουσιάσει  στους αθλητές του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ.
στις εγκαταστάσεις του 'Α. Βαρίκας'
 την Κυριακή  20 Φεβρουαρίου 2011, στις 11.00π.μ.

α. το διαδραστικό, εκπαιδευτικό του Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» στους μικρούς αθλητές των ομάδων των υποδομών και ταυτόχρονα
β. το πρόγραμμα HEROES (Health and Road Safety: Volunteering Heroes) για την επίδραση του αλκοόλ στην οδήγηση καθώς επίσης και παιχνίδια που αφορούν την απόσπαση της προσοχής στην οδήγηση, για τους μεγαλύτερους αθλητές των ομάδων μας.

Με αυτά τα προγράμματα το ΙΟΑΣ έχει σαν στόχο του την ενημέρωση των παιδιών για την κυκλοφοριακή αγωγή και συνεπώς τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με την ανάπτυξη  προτύπων οδικής συμπεριφοράς, αφού τα παιδιά μαθαίνουν για τους κινδύνους που κρύβει ο δρόμος καθώς και για την ασφαλή χρήση του ενώ συμμετέχουν παίζοντας.
Θα πραγματοποιηθεί επιπλέον ομιλία από ειδικούς της Οδικής Ασφάλειας και θα διανεμηθεί έντυπο υλικό.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν προσωπικότητες και φορείς από το χώρο του αθλητισμού και του basket.


Δεν υπάρχουν σχόλια: