Ακρόπολις Eurobank: Ελλάδα-Σερβία 67-69. Δηλώσεις Μίσσα-Πρίντεζη - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

26.8.17

Ακρόπολις Eurobank: Ελλάδα-Σερβία 67-69. Δηλώσεις Μίσσα-Πρίντεζη


Η Σερβία πήρε τη νίκη από την Ελλάδα στην τελευταία μέρα του τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank» με το τελικό 67-69 να σφραγίζει την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

Οι Σέρβοι βρέθηκαν σχετικά γρήγορα στο +9 (10-19, 7’40’’), αλλά η ελληνική ομάδα αντέδρασε όπως έπρεπε, παρά και το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπαγιάννης χρεώθηκε γρήγορα (σε 3’26’’) τρία φάουλ.

Σλούκας και Καλάθης στην αρχή, Μπουρούσης στην πορεία και δύο συνεχόμενα τρίποντα (από Σλούκα και Μάντζαρη) άλλαξαν την εικόνα. Και το 25-30 (13’) μετατράπηκε σε 35-34 (17’30’’). Οι δύο ομάδες συνέχισαν μαζί και τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου (40-40), αλλά από το σημείο αυτό και μετά οι Σέρβοι έδειξαν να ανακτούν τον έλεγχο με σημείο αναφορά στον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, φτάνοντας ως και το +10 (44-54, 30’). Και με την επιστροφή στον αγώνα στο +13 (46-59, 31’40’’). Δύο καλές συνεργασίες των «κοντών» Σλούκα και Μάντζαρη και τους Πρίντεζη και Μπουρούση διαμόρφωσαν το 54-62 (33’30’’).

Η Σερβία βρέθηκε όμως και πάλι στο +14 (55-69, 36’10’’). Ο αγώνας μπορεί να έδειχνε χαμένος, αλλά οι Έλληνες παίκτες είχαν άλλη άποψη. Δύο κλεψίματα, ένα ριμπάουντ και στην άλλη πλευρά δύο εύστοχα τρίποντα από Παπανικολάου και Καλάθη και ένας αιφνιδιασμός από τον Σλούκα οδήγησαν στο 66-69 (38’30’’). Ο Πρίντεζης έφερε πιο κοντά την ελληνική ομάδα, η οποία όμως ήταν άστοχη στις τελευταίες τις προσπάθειες με την Σερβία να φτάνει στη νίκη με το τελικό 67-69.

*Εκτός 12άδας έμειναν ο Νίκος Παππάς (τραυματίας) και ο Ντίνος Μήτογλου.

*Η Εθνική Ομάδα θα αναχωρήσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Ελσίνκι τη Δευτέρα (28/8) στις 13.30.

Διαιτητές: Πηλοϊδης, Καρακατσούνης, Σώμος
Δεκάλεπτα: 18-21, 35-38, 44-54, 67-69

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 10, Μπουρούσης 13, Σλούκας 15, Λαρεντζάκης, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 6, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 2, Αντετοκούνμπο 2
Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 3, Μπογκντάνοβιτς 11, Μιλοσάβλιεβιτς 17, Μπίρτσεβιτς 5, Στίματς, Νέντοβιτς, Λάζιτς 7, Μίτσιτς 2, Γκούντουριτς 6, Γιόβιτς, Κούζμιτς 9, Μαριάνοβιτς 9
basket.gr

Ο Κώστας Μίσσας έκανε τον απολογισμό της προετοιμασίας μετά την ήττα της Εθνικής από τη Σερβία για το τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank».

«Ο Λαρεντζάκης και ο Μήτογλου είναι έξω από την δωδεκάδα. Φυσικά, έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια. Είναι νέα παιδιά με ικανότητα και ταλέντο. Έχουν όλο τον δρόμο μπροστά τους. Ήταν σημαντική η παρουσία τους σε όλη την προετοιμασία», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Όσο για τον αγώνα με τη Σερβία, είπε «Οι Σέρβοι τα είχαν "σπάσει" και τα έβαλαν με εμάς. Είναι πολύ καλή ομάδα, με πολλές λύσεις και καλούς παίκτες. Είναι σημαντική η συγκέντρωση στην άμυνα. Ειδικά στα close out αναγκαζόμαστε να δώσουμε βοήθειες. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο γρήγοροι και πιο προσεκτικοί, ειδικά σε ομάδες με καλούς σουτέρ. Να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, να μην αφήνουμε κάποιον να σουτάρει».

Όσο για το τι κρατά από την προετοιμασία, είπε: «Κρατάω μια ολόκληρη προετοιμασία. Έγιναν πολλά και διάφορα, διάφορες καταστάσεις. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε κάτι σοβαρό από πλευράς τραυματισμών, ώστε να έχουμε μια απώλεια. Το δεύτερο είναι ότι μπήκαμε σε μια λογική και καταφέραμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα σε σχέση με αυτό που λέγεται δυναμική και αυτό που λέγεται ομάδα. Αυτή είναι μια εικόνα που φαίνεται στο γήπεδο. Νομίζω ότι αυτή είναι η βάση, που πρέπει να πατήσουμε για να προχωρήσουμε στη συνέχεια. Ούτε οι Σικάγο Μπουλς είμαστε, ούτε οι Λος Άντζελες Λέικερς, ούτε κάτι το εξωπραγματικό. Είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που πρέπει να λειτουργήσει ως ομάδα σε άμυνα και επίθεση για να κάνει το καλύτερο δυνατό που μπορεί. Ξεκινάμε με τον μικρό στόχο και μετά βλέπουμε παρακάτω. Ο μικρός στόχος είναι να περάσουμε την πρώτη φάση».

Ερωτηθείς αν το μετάλλιο παραμένει στόχος για την Εθνική, απάντησε: «Το επαναλαμβάνω με μια διαφοροποίηση. Αυτό έχω στο κεφάλι μου και το μυαλό μου. Αυτό ήταν με τον Αντετοκούνμπο μέσα. Σε αυτή τη φάση συγκεντρώνομαι και προσαρμόζομαι στον πρώτο στόχο. Η επιθυμία μου είναι διαφορετική».

Τέλος, για το αν θεωρεί πως οι γκαρντ είναι λίγοι στην ομάδα είπε: «Με τέσσερις γκαρντ είμαστε καλά. Έχω βάλει τον Παπαπέτρου στο "2". Θέλαμε τρία "5άρια". Έχουμε τον Γιάννη, ο οποίος είναι σούπερ, αλλά έχει κάποιες αδυναμίες σε σειρά παιχνιδιών. Ο Παπαγιάννης έχει απειρία, γι' αυτό θέλαμε ασφάλεια εκεί. Στα "4άρια" είμαστε καλά. Να είμαστε υγιείς και καλά. Υγεία...».

Ο Γιώργος Πρίντεζης είπε από τη δική του πλευρά: «Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για το Ευρωμπάσκετ. Τα επίσημα ματς δεν έχουν καμία σχέση με τα φιλικά, έχουν άλλη βαρύτητα. Μακάρι εκεί να είμαστε 100% έτοιμοι και στον τομέα της συγκέντρωσης και σαν ομάδα και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Ήταν καλή η αντίδρασή μας στα τελευταία λεπτά, γιατί στα προηγούμενα φιλικά είχαμε δείξει κάποια χαλάρωση. Σήμερα δείξαμε ομάδα, παλέψαμε για τη νίκη κι αυτό ήταν κάτι πολύ ευχάριστο. Ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) είναι σε άλλο επίπεδο, μέσα στους δέκα καλύτερους παίκτες παγκοσμίως. Το ΝΒΑ πιέζει, δεν ξέρω τι συνέβη. Εγώ προσωπικά στενοχωρήθηκα πάρα πολύ που δεν θα είναι μαζί μας, ήθελα πολύ να τον έχουμε στην ομάδα, άσχετα από το πώς θα ήταν οι ρόλοι του καθενός. Ασφαλώς μαζί του οι βλέψεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες, αλλά η ομάδα παραμένει ομάδα, θα πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο και θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Μπορεί από εκεί που δεν το περιμένει κανείς να είσαι στο δρόμο για το μετάλλιο. Τα νοκ άουτ είναι σημαντικά, αλλά κατ’ αρχάς θα πρέπει να φτάσουμε εκεί. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, αγαπά πολύ αυτή την ομάδα και το ξέρουμε. Αυτό μας δίνει θετική ενέργεια, αλλά δεν μας εξασφαλίζει τίποτα. Και οι άλλες ομάδες έχουν καλούς παίκτες και ανθρώπους που τους στηρίζουν, δουλεύουν για μήνες όπως κι εμείς. Μακάρι να είμαστε εμείς αυτοί που θα φτάσουμε μέχρι το τέλος».