Εθνική Νέων Ανδρών : Επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ένα γεμάτο πρωινό για τους διεθνείς. - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

25.7.17

Εθνική Νέων Ανδρών : Επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ένα γεμάτο πρωινό για τους διεθνείς.


Η Εθνική Ομάδα Νέων ανδρών επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δέχθηκε την επίσκεψη στα γραφεία της ΕΟΚ, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά.

Αρχικά η Εθνική Ομάδα έγινε δεχτή στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπου δέχτηκε συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους παίκτες και το προπονητικό τιμ, με τους αθλητές να του δωρίζουν μια φανέλα και μπάλα με τις υπογραφές τους. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα φόρεσε τη φανέλα και φωτογραφήθηκε με τους παίκτες.

Στη συνέχεια η Εθνική Ομάδα πήγε στο προεδρικό Μέγαρο όπου την υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στους παίκτες, τους έδωσε συγχαρητήρια για την επιτυχία τους και τους χάρισε ένα μικρό αναμνηστικό. Ακολούθησε μια εγκάρδια συνομιλία με τα μέλη της ομάδας και του δώρισαν μια φανέλα και μια φανέλα με τις υπογραφές τους

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε: «Nιώθω μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή. Ο τρόπος που μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι δείγμα ότι τα παιδιά αυτά εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδο. Ευχαριστώ πολύ. Το ελληνικό μπάσκετ έχει και συνέχεια και συνέπεια».

Με τη σειρά του ο προπονητής της Εθνικής Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε: «Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα η προσπάθεια που κάναμε και είχε μεγάλη ανταπόκριση σε πολύ κόσμο. Με σκληρή δουλειά, σωστή τακτική και μεγάλη θέληση για διάκριση μπορούμε να πετύχουμε πολλά σαν έθνος. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε κάνει το Μέγαρο δεύτερο σπίτι μας. Έχουμε έρθει ξανά εδώ. Το ελληνικό μπάσκετ έχει χτιστεί σε γερές βάσεις. Η Εθνική είναι πάντα παρούσα, από τους παίδες μέχρι τους άνδρες. Ο κ. Παυλόπουλος ήταν πλήρως ενημερωμένος. Παρακολούθησε τους αγώνες και μας ανέλυσε και τεχνικά πράγματα από τα παιχνίδια μας».

Επόμενη επίσκεψη για την Εθνική Νέων Ανδρών ήταν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη. Για αρκετή ώρα συνομίλησαν για μπασκετικά θέματα μέσα σε εγκάρδιο κλίμα. Οι παίκτες δώρισαν στον κ. Μητσοτάκη μια φανέλα με τις υπογραφές τους, ενώ υπέγραψαν και σε μπάλες.

H τελευταία πράξη γράφτηκε στα γραφεία της ΕΟΚ, με την Φώφη Γεννηματά να επισκέπτεται αυτή την ομάδα στο ΟΑΚΑ. Γνώρισε τους παίκτες έναν προς έναν και ζήτησε να μάθει κάποια πράγματα για τον καθένα ξεχωριστά, ενώ ο αρχηγός της Εθνικής Νέων Ανδρών, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, της δώρισε εκ μέρους όλης της ομάδας μία μπάλα και μία φανέλα. «Το θεώρησα υποχρέωσή μου να έρθω να σας δω και να σας γνωρίσω από κοντά. Το 1987 δεν είχα αυτή τη δυνατότητα, καθώς ήμουν φοιτήτρια τότε και τους έβλεπα και τους θαύμαζα από την τηλεόραση. Τους γνώρισα πολλά χρόνια αργότερα πολλούς από τους πρωταγωνιστές εκείνους, σε άλλους ρόλους. Θα ήθελα να σας πω είναι πως είχαμε τόσο μεγάλη ανάγκη να χαμογελάσουμε και να νιώσουμε εθνικά υπερήφανοι. Δεν είναι μόνο τα συγχαρητήρια και τα μπράβο για τη νίκη. Είναι η μεγάλη ανάγκη που είχαμε να νιώσουμε έτσι σε αυτή τη συγκυρία. Μας γυρίσατε πίσω σε εποχές που δείχνουν πως η Ελλάδα μπορεί να είναι και εθνικά υπερήφανη και να μεγαλουργήσει και να βάλει και εθνικούς στόχους και τι μπορεί να κάνει η ομαδική δουλειά, κάτι που είναι το μπάσκετ: Ομαδική δουλειά και συλλογική προσπάθεια. Και είναι η δική σας προσπάθεια, και οι άνθρωποι που έχετε γύρω σας οι προπονητές, οι παράγοντες του χώρου, με πρώτο τον κ. Βασιλακόπουλο. Να είστε καλά και συγχαρητήρια σε όλους, σε όλη την ομάδα».

basket.gr