Εθνική Ανδρών | Ελλάδα - Σουηδία 79-51. Video : Δηλώσεις Andrea Trinchieri μετά των αγώνα - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

4.9.13

Εθνική Ανδρών | Ελλάδα - Σουηδία 79-51. Video : Δηλώσεις Andrea Trinchieri μετά των αγώνα


Yt Video : HellenicBF

Εθνική Ανδρών | Ελλάδα - Σουηδία 79-51. Video : Δηλώσεις Andrea Trinchieri μετά των αγώνα

Ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, εξελίχθηκε σε μια άνετη επικράτηση για την Εθνική Ελλάδας που σφραγίστηκε με το τελικό 51-79 στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ 2013 στο Κόπερ της Σλοβενίας. Σε έναν αγώνα που έκαναν τη δική τους πρεμιέρα σε επίσημο αγώνα με την Εθνική Ανδρών ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και ο Βασίλης Καββαδάς.

Διαιτητές: Γιούρις Κοκαΐνις (Λετονία), Αντεμίρ Ζουράποβιτς (Βοσνία), Ρενό Γκέλερ (Βέλγιο)
Δεκάλεπτα: 13-15, 21-39, 35-59, 51-79

Σουηδία (Ντιν): Χάκανσον 3, Σκελντεμπραντ 5, Κιέλμπομ 2, Πίτα 7, Γκάντεφορς Α. 3, Μασάμπα Τ, Γκραντ 2, Γερέμπκο 8, Μασάμπα Μπ. 2, Ρας, Τέιλορ 16, Γκάντεφορς Β. 3

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Σλούκας 10,Μπουρούσης 12(6ρ),Ζήσης 6,Σπανούλης 13,Περπέρογλου 9,Φώτσης 7,Παπανικολάου 2,Καββαδάς 3,Μαυροκεφαλίδης 8(9ρ),Καϊμακόγλου 4, Μπράμος 3, Πρίντεζης 2


Τρινκιέρι: «Κάναμε τη δουλειά μας»


Αντρέα Τρινκιέρι:
«Το ξεκίνημα ήταν κάκιστο. Η μπάλα έμοιαζε μεγάλη, το καλάθι μικρό και το παρκέ γλιστερό. Όμως αντιμετωπίσαμε σοβαρά το παιχνίδι, παίξαμε άμυνα για 30 λεπτά, δεν παίξαμε άριστα στην επίθεση, αλλά είχαμε μία συμπαγή άμυνα. Κάναμε τη δουλειά μας. Η Σουηδία ήταν αουτσάιντερ, εμείς φαβορί και φέραμε σε πέρας την αποστολή μας. Το κάναμε σεβόμενοι τον αντίπαλο, με σοβαρότητα. Έχω 9-10 παίκτες που μπορούν να αρχίζουν στην πεντάδα. Το κάνουν και στις ομάδες τους. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι πως όποιος ερχόταν από τον πάγκο μπορούσε να προσφέρει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Έτσι μπορείς να παίξεις χωρίς σκαμπανεβάσματα. Είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που παίξαμε. Το ματς της Φινλανδίας με την Τουρκία ήταν ένα καλό μάθημα για μας. Στην αρχή ο Τέιλορ σκόραρε από τα αποδυτήρια, αλλά δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας και στο τέλος πήραμε τη νίκη, σιγά-σιγά, άμυνα με άμυνα, επίθεση με επίθεση».



-για τα λάθη και τις χαμένες βολές: «Τα λάθη που ήρθαν έγιναν από αλτρουισμό. Κάποιες στιγμές πρέπει να πάρεις κάποια σουτ. Όσο για τις βολές και την αστοχία ήταν κάτι που περίμενα. Το είδαμε και στο προηγούμενο ματς. Το καλό ήταν ότι είχαμε 33 βολές κι όταν πηγαίνεις πολύ στη γραμμή, ελέγχεις το ρυθμό του αγώνα».

-για το ματς με τη Ρωσία: «Η Ρωσία παίζει γρήγορα, με πολύ ένας-ένας, με φρεσκάδα… Εμείς παίζουμε λίγο διαφορετικά, λίγο πιο αργά. Το κλειδί για μας είναι να κρατήσουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και να κάνουμε το παρκέ πιο μικρό».

-για το στόχο της Εθνικής και τους ανταγωνιστές της: «Το μετάλλιο δεν είναι στόχος. Ποτέ δεν το είπα. Είπα ότι είναι φιλοδοξία. Οι πιο δυνατοί αντίπαλοι είναι η Ισπανία, η Σερβία, η Λιθουανία, η Σλοβενία, η Γαλλία, η Ρωσία… ακόμη και η Φινλανδία που είδαμε σήμερα».

Κώστας Σλούκας: «Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση το ματς της πρεμιέρας είναι επικίνδυνο. Η Σουηδία είναι μια ομάδα με δύο ΝΒΑερ, τους σεβαστήκαμε, παίξαμε έξυπνα και κερδίσαμε. Πλέον κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι».

Μπραντ Ντιν (προπονητής Σουηδίας): «Αρχίσαμε καλά το ματς. Όταν όμως κουραστήκαμε και κάποιοι παίκτες μας φορτώθηκαν με φάουλ, η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα των παικτών της και μας έκαναν μεγάλο σερί. Είχαμε πρόβλημα όταν ο Γερέμπκο ή ο Τέιλορ ήταν εκτός παρκέ. Η Ελλάδα για μένα είναι ένα από τα φαβορί. Το ξέραμε πόσο καλοί είναι και πόσο βάθος έχουν, τώρα το είδαμε και από πρώτο χέρι».

Τόμας Μασάμπα (γκαρντ Σουηδίας): «Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα. Αρχίσαμε καλά, αλλά κάναμε λάθη στη συνέχεια και δεν καταφέραμε να παίξουμε επιθετική άμυνα, ενώ δεν παίξαμε ομαδικά στην άμυνα και την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: